AMASYA / MERKEZ - Kılıçarslan Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Kılıçarslan Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Şeycui Mahallesi, Hayret Sokak, No 10 , Merkez/AMASYA
Vizyon
Zihinsel engelli bireylere ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim öğretim olanakları sağlayarak, onların bireysel ihtiyaçlarına hitap ederek, çevreyle işbirliğini sürekli geliştirebilen, onlara toplumda kendi kendilerine yeten iyi bir birey olma davranışlarını kazandırmaktır.
Misyon
Zihinsel Engelli bireylerin toplum içinde kendi kendilerine yetebilmelerine imkan sağlayacak davranışları kazanabilecekleri uygun eğitim öğretim ortamları oluşturarak, bireysel ihtiyaçlarını karşılayabilen iyi bir yurttaş olmalarını sağlamak.
Başarılar
1 Haziran 2008 başvuru dönemi kapsamında Eylem 4.3 Gençlik Çalışanları ve Gençlik Kuruluşları için eğitim ve ağ kurma programlarına yönelik Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan TR-43_96-2008-R3 Proje Nolu ´ Hayata Dokunmaya Hazır Eller´ ( Hands Getting Ready To Touch Life- HAGRET ) adlı projemiz, Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans ) tarafından kabul edilmiştir. Avrupa Birliği Gençlik Projemizin faaliyetleri 4/9 Kasım 2008 tarihleri arasında 7 ülkeden 23 katılımcı ile Amasya’da gerçekleştirilmiştir.
Doğal Gaz
3 ve 8 Numaralı Halk Otobüsleri (Yeşil Vadi Sitesi Durağı)
Şeyhcui Mahallesi, Hayret Sokak, No:10 Merkez / AMASYA
5 Km